Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, si-a anuntat demisia in cadrul sedintei de ieri a Guvernului, dupa ce luni si-a lansat candidatura la Primaria Oradea, din partea Partidului National Liberal.
"Bolojan a anuntat in sedinta Guvernului ca va demisiona din functia de secretar general al Executivului pentru a candida la primarie. El a spus ca, daca este cazul, va mai coordona activitatea Secretariatului General al Guvernului inca 30 de zile, pana la numirea unui inlocuitor", au declarat surse ministeriale.
In conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei de Guvern, premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a multumit secretarului general al Executivului pentru modul in care s-a implicat in eficientizarea serviciilor publice, dar si a restructurarii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, o structura supusa permanent unor imense presiuni "fie din partea sacalilor imobiliari, fie din partea celor care au detinut anumite functii si s-au indragostit de spatiile in care stau". El a aratat in acest context ca functionarii publici ai statului care au dreptul la o locuinta de serviciu pe perioada mandatului pot sa beneficieze de spatiu, daca vin din provincie, nu au loc de cazare in Bucuresti si nu-si pot acoperi costurile de cazare la hotel sau in chirie, "in conditiile in care totusi salariile pentru aceste functii sunt destul de coborite", dar trebuie sa elibereze locuinta la finalul mandatului.
"Trebuie sa avem grija ca pentru anumite cazuri sociale, persoane care sunt in varsta, cu venituri foarte reduse, sa asiguram o solutie de depanare, fie ii mutam in spatii mai mici care sa le acopere necesitatile de locuire, fie le putem asigura in continuare acest spatiu, dar numai pentru acele cazuri sociale care vor trebui examinate de la caz la caz", a adaugat Tariceanu.
Ilie Bolojan a declarat, luni, ca se va retrage din functia pe care o detine in Guvern din aprilie 2007. "Am vorbit cu premierul si este de acord ca nu se poate sa performez in doua locuri. Mai ramane de stabilit doar modul si persoana careia ii voi preda aceasta functie, care m-a onorat, si in care nu am facut compromisuri", a spus Bolojan.
Surse liberale au declarat, in luna ianuarie, ca Partidul National Liberal intentioneaza sa-l retraga pe Ilie Bolojan, fost prefect al judetului Bihor, din functia de secretar general al Guvernului si sa-l sustina la alegerile locale pentru postul de primar al municipiului Oradea.
Postul de secretar general al Guvernului ar urma sa fie preluat de actualul prefect al judetului Bacau, liberalul Gabriel Berca.
Ilie Bolojan a ocupat postul de prefect al judetului Bihor pana in luna aprilie 2007, cand a fost numit secretar general al Guvernului, odata cu reorganizarea Executivului.