Agerpres informeaza: Cristian Radulescu: Puterea a parasit sala de plen fiindca nu a fost acceptata cererea de amanare a punctului referitor la CSM.
Liderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Cristian Radulescu, a explicat ca reprezentantii puterii au ales sa paraseasca sala de plen deoarece propunerea PDL de amanare, pentru lunea viitoare, a punctului referitor la validarea unui reprezentant al societatii civile, Corina Dumitrescu, in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost respinsa.
"A fost o discutie cu reprezentantii opozitiei pentru a amana pentru luni punctul referitor la CSM. Neacceptandu-se aceasta cerere a noastra, care nu ar fi insemnat decat o amanare de trei zile, am fost obligati sa parasim sala pentru ca fiecare trebuie sa isi sustina, cu o majoritate, deciziile politice. Daca opozitia a decis ca azi trebuie neaparat sa votam reprezentantul societatii civile in CSM trebuia sa fie, conform legii, 69 de persoane in sala, ceea ce nu pot sa asigure pentru ca de asta sunt opozitie. Fiecare trebuie sa forteze, la randul sau, daca se bazeaza pe ceva", a declarat acesta.
Radulescu a adaugat ca democrat-liberalii nu erau "obligati" sa isi motiveze cererea de amanare.
"Nu eram obligati sa motivam cererea noastra. Sunt chestiuni asupra carora trebuie luate decizii practice si din acest punct de vedere am cerut amanarea", a mai spus senatorul PDL.
Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu a solicitat, inca din debutul sedintei de plen, scoaterea de pe ordinea de zi a punctului 5, validarea reprezentantului societatii civile in CSM ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei.
Propunerea a fost, insa, respinsa, prin votul plenului, cu 47 de voturi impotriva si 43 de voturi pentru.
Sedinta plenului Senatului a fost suspendata, miercuri, din lipsa de cvorum, deoarece senatorii puterii (PDL, UDMR si UNPR) au boicotat lucrarile: 26 au absentat, iar cei 43 prezenti au parasit sala inainte de a se vota un reprezentat al societatii civile in CSM. Din acest motiv, legiferarea propriu-zisa nu a mai avut loc.