Primarul Liviu Negoita, nominalizat de presedintele Traian Basescu drept potential premier, este un personaj de mana a doua din PD-L, "un specialist in borduri" si o propunere cu mult mai slaba decat Lucian Croitoru, a sustinut analistul politic Bogdan Teodorescu.
"Este o propunere uimitor de slaba. Logica lui Traian Basescu este rudimentara: Liviu Negoita este si el primar, la fel ca Johannis. Deci, Negoita poate fi si el nominalizat ca premier. Domnul Traian Basescu mai ramane sa ne spuna ca Liviu Negoita e si el barbat, ca si Klaus Johannis. Daca venea Traian Basescu cu orice alt viceguvernator BNR, tot era mai de inteles propunerea sa", ne-a explicat Bogdan Teodorescu.
El a precizat ca nominalizarea lui Lucian Croitoru a avut ratiunile ei din moment ce vorbim despre un profesionist in materie fiscala care are in spatele sau umbra guvernatorului Mugur Isarescu. "Lucian Croitoru a reprezentat o nominalizare cu mult mai buna decat Liviu Negoita. Era vorba despre un profesionist care avea in spatele sau umbra lui Mugur Isarescu.
Liviu Negoita este, insa, un specialist in parcuri si borduri. Daca se va discuta in campanie despre Negoita, presedintele Basescu va avea de pierdut. Macar putea sa propuna un lider PD-L drept potential premier. Basescu vine cu o personalitatea de mana a doua din PD-L in conditiile in care chiar seful partidului, Emil Boc, a fost daramat in Parlament. Este vorba despre o propunere extrem de slaba", a concluzionat analistul politic.