Doi detinuti din Penitenciarul Jilava i-au chemat in fata instantei de judecata pe deputatul, Nati Meir si pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu pentru faptul ca acestia nu au solutionat "in termen de 30 zile, maxim 45 de zile" cererile trimise de acesti detinuti. Procesul urmeaza sa aibe loc in data de 23 Septembrie, la Curtea de Apel Bucuresti.
In plangerea adresata Curtii de Apel Bucuresti, Costel Ioana si Jozef Kovacs, detinuti in Penitenciarul Bucuresti - Jilava, ii cheama in judecata pe deputatul Nati Meir si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru incalcarea dispozitiilor articolului 1, alineatul 1 din Legea 554/2004 privind "nesolutionarea in termen de 30 de zile, maximum 45 de zile a unor cereri".
"Avand in vedere dispozitiile Codului de procedura civila, ne constituim parti civile cu suma de 100.000 de euro, ca daune morale, pentru refuzul nejustificat pentru rezolvarea acestor cereri", se arata in plangerea trimisa Curtii de Apel Bucuresti de cei doi detinuti.
"Cei care au afirmat despre mine ca sunt aparatorul detinutilor, pot constata din aceasta plangere, ca sunt apreciat de catre cei inchisi doar daca dau curs cererilor lor, in caz contrar, risc sa fiu dat in judecata si sa mi se solicite daune de sute de mii de Euro. Regret ca nu pot rezolva miile de petitii ce-mi sunt adresate, cu toate acestea, voi continua sa le apar drepturile si sa-i reprezint in Parlamentul Romaniei" , a declarat deputatul Nati Meir.
La randul sau, Bogdan Olteanu a declarat ca "este dreptul lor de a sesiza justitia". "Orice solicitari ale unor persoane condamnate nu tin de resortul meu direct, asa ca au fost redirectionate de catre serviciile Camerei catre autoritatile competente", a sustinut Bogdan Olteanu. Presedintele Camerei a mentionat ca exista "numeroase persoane" care, nemultumite de situatia lor personala sau de modul in care li se solutioneaza anumite dorinte, fac plangeri penale sau il cheama in judecata.