Liderul deputatilor a declarat ca preluarea de catre Coalitie a functiei de presedinte al Camerei Deputatilor a ajutat la strangerea relatiilor dintre Guvern si Parlament si la cresterea capacitatii lucrului in echipa. Olteanu a spus, la prezentarea primului sau bilant al activitatii Camerei, ca procesul legislativ s-a desfasurat corect si in perioada in care Adrian Nastase era presedintele Camerei. Liberalul a mai spus ca a existat si un numar insemnat de motiuni, al caror rol, dincolo de vot, a fost acela "al crearii unor dezbateri fructuoase" si din care s-au tras si concluzii, cum ar fi alocarea de fonduri suplimentare din partea Guvernului pentru infrastructura.

Cateva kilograme de legi

Bogdan Olteanu a afirmat ca in sesiunea de primavara s-au adoptat 335 de legi, o "cifra ingrijoratoare pentru buna si coerenta functionare a Parlamentului Romaniei", dar care a fost determinata de presiunile legate de procesul de integrare. El a spus ca "din aceste 335 de legi, 264 au fost promulgate de presedintele Romaniei, cateva au fost trimise spre reexaminare, iar celelelte au fost legi de respingeri a unor initiative ale colegilor parlamentari". Liderul Camerei a adaugat ca deputatii nu mai au restante si, in acest moment, au mai ramas 25 de proiecte legislative care au fost programate pentru sesiunea legislativa extraordinara de saptamana viitoare".

Societatea civila va asista la dezbateri

Tanarul sef al deputatilor a precizat ca va continua proiectul sau privind deschiderea Camerei pentru societatea civila, care va primi legitimatii asemeni reprezentantilor mass-media, pentru a putea asista la lucrarile din plen si din comisii.
Olteanu a adaugat ca a deschis "un spatiu de la parterul cladirii in care sa intre liber si in care ONG-urile pot organiza in mod gratuit dezbateri publice si actiuni proprii, pe baza unei simple programari". Totodata, el a aratat ca incearca sa-i convinga pe colegii sai din Biroul Permanent sa creasca transparenta "in ce priveste prezenta la vot si in ce priveste motivarea absentelor parlamentarilor".

Stop bigudiurilor!

Olteanu a mai spus ca in acesta vara intentioneaza sa rezolve neplacuta problema a Camerei cu privire la serviciile pe care le administreaza, care merg in pierdere si pe care doreste sa le concesioneze.
El a adaugat ca nu mai doreste ca Parlamentul sa mai aiba coafor, frizerie sau restaurant, pentru ca "nu este treaba Camerei sa friga fripturi si nici sa tunda oameni", iar aceste servicii pot fi externalizate prin concesionare, in urma unor licitatii publice.
"Nu cred ca frizerul trebuie sa fie angajatul Camerei si nu cred ca e treaba noastra sa-i cumparam bigudiuri", a subliniat Bogdan Olteanu.
El a dat asigurari insa ca preturile nu vor creste exploziv, pentru ca serviciile vor fi concesionate de catre antreprenori diferiti.