Viceliderul grupului parlamentar liberal din Camera Dumitru Pardau a declarat ieri ca ministrul pentru Relatia cu Parlamentul si candidatul Aliantei pentru sefia deputatilor, Bogdan Olteanu, va cere luni grupului parlamentar PNL un vot de incredere pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor.
Dumitru Pardau a precizat ca Bogdan Olteanu a fost desemnat candidat pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, dar ca, pentru a demonstra "o atitudine democratica", va solicita un vot de incredere colegilor sai din grupul parlamentar liberal. Deputatul liberal a precizat ca "orice speculatii" privind desemnarea unui alt candidat pentru aceasta functie sunt nefondate. El a subliniat ca, in urma demisiei lui Adrian Nastase, liberalul Bogdan Olteanu are cele mai mari sanse pentru castigarea presedintiei Camerei Deputatilor. Pardau si-a exprimat convingerea ca "si PC va veni alaturi de PNL, PD si UDMR pentru sustinerea lui Bogdan Olteanu". Mai mult, el a afirmat ca, oricum, "nu sunt sanse ca Daniela Popa sa poata obtine voturi pentru a fi aleasa in aceasta functie". Pe de alta parte, viceliderul deputatilor liberali a mai spus ca intarzierea cu care Adrian Nastase a facut gestul de a demisiona din functia de presedinte al Camerei Deputatilor "a atras prejudicii asupra imaginii intregului Parlament si nu numai asupra imaginii sale".
Pe langa Bogdan Olteanu, care va fi sustinut de PNL, PD si UDMR, au mai fost anuntate pentru sefia Camerei Deputatilor candidaturile Danielei Popa din partea conservatorilor si, probabil, a lui Valer Dorneanu de la PSD. (Nicoleta Nicolae)