Plenul Camerei nu a reusit sa respinga proiectele social-democratilor privind numirea procurorului geneal si al sefului DNA si departajarea magistratilor in cazul unor medii egale, care au fost respinse saptamana trecuta la Comisia juridica, deoarece nu au obtinut majoritatea calificata. Astfel, noul presedinte al deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a decis, potrivit regulamentului, ca proiectele sa fie dezbatute, din nou, pe articole intr-o sedinta viitoare, chiar daca pe vremea lui Nastase respingerea propunerii de respingere a unui proiect insemna adoptarea acestuia. Potrivit primului proiect, procurorul general din cadrul Parchetului general de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ar fi urmat sa fie numit de presedintele Romaniei la propunerea CSM, iar seful DNA si adjunctii ar fi fost propusi de ministrul Justitiei.
Desi saptamana trecuta Monica Macovei a reusit sa obtina sprijinul majoritatii deputatilor din Comisia juridica pentru a respinge aceste proiecte, de data asta Alianta a pierdut sprijinul deputatilor UDMR, care au votat cu Opozitia.
Astfel, cel mai probabil in sedinta de maine a plenului, deputatii vor rediscuta proiectele de modificare a Statutului magistratilor.