DeCeNews : Chirieac: Declaratia lui Basescu despre Ponta, motiv de suspendare
Analistul politic Bogdan Chirieac sustine ca declaratia lui Traian Basescu despre turneul asiatic al lui Victor Ponta reprezinta un motiv de suspendare din functie pentru seful statului.
Desi nu se declara adeptul unei noi suspendari, Bogdan Chirieac spune ca presedintele a jignit China, punand in pericol relatiile Romaniei cu a doua economie a lumii.
"Eu nu voi milita pentru o noua suspendare, dar aceasta declaratie este un real motiv de suspendare pentru Traian Basescu, si il descalifica. A jignit in mod grav si gratuit China, a doua economie a lumii si singura cu crestere economica. Cea care urmeaza sa fie, conform prognozelor americane, prima economie a planetei in anul 2020.
Victor Ponta a fost primit de presedintele si de premierul Chinei. Daca Traian Basescu spune ca nu a avut mandat de la el, sugereaza ca au primit un impostor.
Sa vii cu o asemenea declaratie este extrem de grav. "Orice intalnire pe care domnul Ponta o are cu presedintele sau premierul Chinei este unu lucru bun", a declarat Bogdan Chirieac, joi seara, in emisiunea "Tonomatul lu’ Ciutacu".