PDL are mari sanse sa-si adjudece fotoliul de primar in orasul Ovidiu, la alegerile locale care se vor desfasura peste aproximativ trei luni de zile. Cel putin asta sustin democrat-liberalii, din ultimul sondaj intocmit de acestia reiesind ca Dumitru Bocai, candidatul PDL pentru Primaria Ovidiu, este cotat cu 52 de procente, devansandu-l astfel pe actualul edil al orasului. Cunoscut de marea majoritate a ovidienilor pentru ca este si viceprimar al localitatii, Dumitru Bocai a fost prezentat ieri, alaturi de alti candidati pentru primariile din judet, chiar la el acasa, adica la Ovidiu.
Dutu, "lansat"... "strengareste"

Manifestarea de la Ovidiu a avut parte, asa cum a obisnuit deja, de prezenta presedintelui PDL Constanta, deputatul Stelian Dutu, de cea a potentialilor parlamentari Ionel Popescu, Emilia Murineanu si Cristi Costea, a tinerilor aspiranti tot la fotolii de parlamentari Mihai Petre si Cristina Branzoi, dar si a primarului din Valu lui Traian, Florin Mitroi. Profitand de ocazie, de data aceasta primarul din Valu a dat de inteles, in cuvintele adresate celor de fata, ca cel mai sigur candidat al PDL pentru Consiliul Judetean Constanta este Stelian Dutu. Deputatul a raspuns "provocarii" prin aceea ca "lansarea" pe care a vrut sa i-o faca Mitroi este "strengareasca" si ca momentan exista 3-4 variante pentru aceasta functie si ca se efectueaza un sondaj de opinie care sa indice cea mai buna varianta din cate exista.

6 candidati

Ieri, la Ovidiu, PDL Constanta a continuat seria prezentarilor de candidati pentru primariile din judet. Astfel, au fost anuntati Viorel Balan - intrat in lupta pentru fotoliul de primar din Nicolae Balcescu, Gheorghe Stanciu (Gradina), Mihai Zelca (Pantelimon), Constantin Leancu (Targusor), Anca Belu (Mihail Kogalniceanu) si, bineinteles, posibilul viitor primar al orasului care a gazduit manifestarea: Dumitru Bocai. Periplul democrat-liberalilor nu s-a incheiat insa aici, intrucat tot ieri, liderii judeteni s-au aflat si la Mereni, acolo unde candidatul partidului pentru primaria localitatii, Dumitru Gurita, a fost "introdus" oficial in fata a 200 de oameni. Potrivit sondajelor PDL, in Mereni Dumitru Gurita se situeaza peste actualul primar liberal al comunei, Gheorghe Chiriac.

Siguranta la Ovidiu, tur doi la Balcescu

Revenind la candidatii anuntati la Ovidiu, democrat-liberalii ne-au precizat ca Dumitru Bocai va castiga primaria, ca la Nicolae Balcescu se va intra in turul doi, in timp ce la Gradina, Pantelimon, Targusor si Kogalniceanu - sansele sunt destul de scazute. In ceea ce-l priveste, vicele Dumitru Bocai, candidatul pentru Primaria Ovidiu, le-a cerut oamenilor prezenti in sala sa ii ofere, cu incredere, urmatorii patru ani din viata lor. Bocai a mai spus ca daca a candida pentru primarie este o provocare, dupa desemnarea in functie este mai dificil, in sensul ca va trebui sa munceasca mai mult sa convinga oamenii ca a meritat increerea lor. "E mai greu sa te mentii in functie decat sa ajungi in functie. Inainte trebuie sa promiti, dupa... trebuie chiar sa faci", a afirmat Dumitru Bocai.