Agerpres informeaza: Coalitia de guvernare propune asumarea raspunderii pe Codul Muncii.
Coalitia de guvernare propune asumarea raspunderii pe Codul Muncii, contractele colective de munca urmand a fi reglementate prin lege speciala, insa o decizie finala va fi luata dupa consultarile cu grupurile parlamentare ale partidelor care sustin Executivul, a anuntat luni, inaintea sedintei conducerii PDL, premierul Emil Boc.
‘Coalitia propune asumarea raspunderii pe Codul Muncii, urmand sa avem consultari cu grupurile parlamentare si, in urma acestora, Guvernul sa ia decizia finala. De asemenea, am tinut cont de propunerea UNPR ca, in privinta contractelor colective de munca, acestea sa fie reglementate prin lege speciala. Asta inseamna ca legea contractelor colective de munca ramane in vigoare, nu este abrogata prin Codul Muncii, problema contractelor colective urmand a fi reglementata, dupa Codul Muncii, prin lege speciala‘, a informat premierul Boc.
Potrivit sefului Executivului, dialogul pe marginea Codului Muncii va fi mentinut in perioada urmatoare cu toti partenerii sociali, dar si cu grupurile parlamentare care sustin Cabinetul.
Astfel, luni, la ora 15.00, premierul va avea o intrevedere cu grupul minoritatilor, urmand ca marti seful Executivului sa aiba discutii cu parlamentarii UDMR si PDL.