Cotidianul.ro informeaza: Boc: Munca la negru, pedepsita cu inchisoare! Potrivit premierul Boc, modificarile din Codul Muncii vor flexibiliza piata muncii, iar oamenii isi vor gasi mai repede de lucru, a declarat acesta duminica, intr-o videoconferinta cu prefectii.
El a sustinut ca tara noastra se afla pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste contractele de munca pe durata determinata, apreciind totodata ca extinderea perioadei contractelor pe durata determinata de la 24 luni la 36 luni va avea efecte benefice pentru piata muncii.
Boc a mai aratat ca pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitata doar la aplicarea unei amenzi, ci va ajunge chiar la inchisoare.
Vineri, premierul a anuntat ca exista posibilitatea ca guvernul sa-si angajeze raspunderea in parlament pentru modificarile Codului Muncii, iar sindicatele au sustinut, la randul lor, ca nu sunt de acord cu noua forma a proiectului, Bogdan Hossu, liderul "Cartel Alfa", afirmand ca modificarile la Codul Muncii sunt o noua forma de sclavagism.
Joi, Mediafax, a obtinut ultima forma a proiectului Codului Muncii si, spun jurnalistii, toate prevederile referitoare la contractul colectiv de munca unic la nivel national sunt abrogate.
Eliminarea contractelor colective de munca din viitorul Cod al Muncii conduc, practic, la disparitia unor reguli minimale precum timpul de lucru, conditiile de lucru, salariul minim, trecerea la coeficientii de ierarhizare care sa departajeze lucratorii.