Directorul Spitalului Municipal Clujana, Nicolae Constantea, medicul care l-a operat pe Emil Boc de apendicita acuta, a declarat ieri ca acesta este un pacient "putin indisciplinat", pentru ca nu respecta repausul si semneaza acte.
Astfel, presedintele PD, Emil Boc, semneaza acte si foloseste laptop-ul in spital, starea sa de sanatate dupa operatia de apendicita fiind buna, a spus dr. Nicolae Constantea. "Domnul Boc se simte bine, avand o evolutie normala. A reluat tranzitul intestinal pentru gaze. Lucreaza cu laptopul pe care il are la dansul si semneaza actele de primarie care trebuie semnate exclusiv de catre dansul", a declarat Nicoale Constantea.
Potrivit acestuia, Boc are voie sa faca miscare in salonul in care este internat. "Este un pacient model si ascultator, putin indisciplinat, pentru ca nu respecta repausul. Tot timpul vrea sa lucreze, da telefoane, semneaza acte. Glumeste si este activ", a spus directorul spitalului. Regimul alimentar urmat de Emil Boc este unul hidric, continand supe, lichide, iaurturi.
Diagnosticul de "apendicita acuta cu peritonita exudativa" este o faza incipenta a peritonitei, iar daca Boc nu se opera de urgenta, risca o peritonita generalizata, a mai spus Constantea. Primarul Clujului a vorbit dumi-nica la telefon cu presedintele suspendat Traian Basescu si a primit ieri un cos de flori din partea presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara. (D.P.)