Presedintele PDL, Emil Boc, a anuntat, luni, la finalul sedintei BPN, ca, in urma analizei interne a rezultatelor la alegerile locale, s-a decis dizolvarea conducerilor filialelor din Bacau, Constanta, Galati, Salaj, Gorj, Satu Mare, Teleorman, Vaslui si Vrancea. Emil Boc a declarat ca rezultatele slabe ale filialelor Bacau, Constanta, Galati, Salaj, Gorj, Satu Mare, Teleorman, Vaslui si Vrancea a facut ca procentul la nivel national al partidului, dupa alegerile locale, sa ajunga la 29%. Boc a precizat ca s-a decis dizolvarea conducerilor acestor filiale, intrucat nu au intrunit conditiile stabilite anterior alegerilor locale de catre conducerea partidului, respectiv un presedinte de Consiliu Judetean, primarul municipiului resedinta de judet sau s-au aflat sub 5% fata de media nationala a partidului, de 29%.
"Aceste organizatii, de drept, au intrat in proces de evaluare, prin dizolvare, si am desemnat cate un membru din BPN, sau doi, care ne vor prezenta o strunctura interimara de conducere, la sedinta BPN de saptamana viitoare", a mai spus Emil Boc.
Boc a mentionat la final o lista a trimisilor in teritoriu care vor asigura interimatul "Acesti lideri din BPN sunt mandatati de conducerea partidului sa asigure interimatul si de a veni cu propuneri pentru imbunatatirea perfromantei politice a acestor filiale". Emil Boc a precizat ca, pe langa decizia BPN, va avea loc si o sedinta mai ampla, a Colegiului Director, cel mai probabil la inceputul lunii iulie, la care vor participa toti liderii de filiale ai PDL.