Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat luni ca premierul Calin Popescu Tariceanu are zilele numarate in aceasta functie, si ca ar fi bine sa plece din acest post mai devreme, pentru ca "numai cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit".
Emil Boc a criticat decizia guvernului, care "se incapataneaza" sa nu aplice legea majorarii salariilor profesorilor, ceea ce dovedeste "maniera dictatoriala" in care Executivul sfideaza deciziile Parlamentului, Presedintiei si Curtii Constitutionale. "Un guvern, ori aplica legea, ori isi da demisia si pleaca acasa. Nu avem nevoie de un premier care sfideaza legile, ci de un premier care sa execute legile votate de Parlament", a spus liderul PD-L.
Boc a sustinut ca un guvern care sfideza legea trebuie sa plece si ca "numai cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit", pentru ca nimeni nu detine monopolul adevarului. "Nu te incapatanezi sa ramai pe scaun si sa mai dai si lectii. Poti sa mergi sa dai lectii la nepoti, in alta parte, dar nu sa dai lectii de democratie, dupa ce ai sfidat Constitutia si institutiile ale statului de drept. De aici se vede dorinta de putere a lui Tariceanu, care ar face orice i-ar sta in putinta, doar sa ramana agatat de fotoliul de premier", a precizat Boc. "Oricum, zilele ii sunt numarate in functia de premier. Ar fi bine sa plece mai devreme", a avertizat liderul PD-L.
Emil Boc a completat ca, daca aceasta lege nu va fi aplicata acum, prima masura pe care o va lua guvernul PD-L, dupa ce va castiga alegerile, va fi aplicarea actului normativ de majorare a salariilor profesorilor.