Agentiile de presa informeaza: Boc: Iliescu a creat un stat limitat, Ponta fuge de revizuirea Constitutiei, Antonescu sa demisioneze
Presedintele PDL Emil Boc a le-a spus sambata tinerilor PDL ca Ion Iliescu a creat un stat limitat, ca guvernarea PDL incearca sa "demanteleze" statul creat de Ion Iliescu si de PSD si a aratat ca liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta "fug tot mai mult" de revizuirea Constitutie
Boc a vorbit la Conventia Nationala a organizatiei de tineret, criticandu-i pe liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta pentru faptul ca nu doresc revizuirea Constitutiei si a spus ca Antonescu trebuie sa-si dea demisia.
El a spus ca tinerii democrat-liberali au sansa de a schimba definitiv a modului de a face politica, aratand ca aceia care au facut politica in comunism au ramas cu "sechele", dand ca exemplu "statul lui Ion Iliescu".
"Personal, am tot respectul pentru Ion Iliescu, dar fata de modul de gandire si creare a statului nu. A creat un stat limitat. (...) Guvernarea noastra acest lucru incearca sa faca, sa demanteleze statul creat de Ion Iliescu si mentinut de PSD, statul care a facut din cetateni un prizonier al statului", a sustinut presedintele PDL.
Liderul PDL a mai spus ca actuala guvernare a avut curajul sa atace subiecte pe care nimeni nu le-a atacat, exemplifincand in acest sens pensiile de lux, noua lege a educatiei, noua legislatie a muncii, iar acum, revizuirea Constitutiei si reforma companiilor de stat.
Emil Boc a mai spus ca liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta nu doresc revizuirea Constitutiei, pentru ca "se simt bine in statul pe care Ion Iliescu l-a creat".
"Crin Antonescu a anuntat ca nu recunoaste rezultatele referendumul din 2009 este o dovada ca acest lider al opozitiei este repetent la democratie si trebuie sa-si dea demisia si sa lase locul altora", a afirmat Emil Boc.
El a mai spus ca Crin Antonescu si Victor Ponta se opun si reducerii numarului de parlamentari, controlului averilor ilicitae, dar si eliminarii imunitatii parlamentare si sunt impotriva faptului ca parlamentarii sa aiba acelasi statut cu oamenii de rand. "De ce? Pentru ca sunt oameni care nu au crezut si nu cred in valorile democratiei", a adaugat Boc.
El le-a mai spus tinerilor ca PDL are de trecut o noua provocare, anume reforma companiilor de stat. "Avem o provocare sa abordam reforma companiilor de stat. Trebuie sa punem ordine si in acest domeniu", a afirmat Boc, adaugand ca astfel vor fi mai multi bani la buget.
Presedintele PDL le-a vorbit tinerilor democat-liberali despre curaj, onestitate, valorile democratiei, democratia reprezentantiva, si i-a sfatuit sa nu intre in politica pentru bani, sa se pregateasca bine din punct de vedere profesional si sa puna suflet in rezolvare problemelor cetatenilor.
"Fara dumneavoastra nu am fi castigat toate bataliile. Sa faceti politica cu curaj si onestitate!", le-a spus, in final, Emil Boc tinerilor democrat-liberali.