Libertatea publica articolul "Guvernul Boc - guvernul Pinocchio", in care inventariaza trei promisiuni facute de Guvern in 2010. Puteti citi in continuare promisiunile facute anul trecut si pe care Guvernul Boc nu le-a respectat!

'1. Unul dintre proiectele mult-trambitate anul trecut de premierul Emil Boc a fost cel referitor la sprijinirea tinerilor intreprinzatori.

In virtutea promisiunilor anuntate de primul ministru, mii de tineri au asteptat luni bune ca Guvernul sa dea viata acestui program considerat drept solutie salvatoare intr-o perioada dificila pentru micile companii. Era vorba de acordarea unei sume de pana la 10.000 de euro si de un imprumut bancar de pana la 100.000 de euro, girat de Fondul National pentru Garantare, ce urma sa fie dat tinerilor pana in 35 de ani care doresc sa demareze noi afaceri, in special in domeniul serviciilor si al productiei. Vestile bune au intarziat sa vina, iar zilele trecute ele s-au transformat, asa cum era de asteptat, in promisiuni! Mai precis, programul va demara in primavara acestui an.
Reprezentantii institutiilor mici si mijlocii sustin ca, din cauza taraganarii acestui proiect, in 2010 s-au pierdut 4.000 de locuri de munca.

2. Ne-a pus sa strangem degeaba bonurile fiscale

In miezul verii 2010,"incins" de temperaturile toride, premierul Emil Boc a sfatuit populatia sa colecteze toate bonurile de cumparaturi, pentru ca, incepand de la sfarsitul anului 2010, unele sume vor fi decontate. Seful Guvernului spera ca prin aceasta initiativa (care pana la urma a murit "in fasa") sa puna stop economiei subterane.

3. 'Observatorul preturilor', in asteptare

In timpul mandatului sau ca ministru al Economiei, Adriean Videanu a anuntat ca va infiinta "Observatorul preturilor", un portal pe care sa fie postate preturile din 1.400 de locuri din tara.
Utilitatea site-ului, ce trebuia sa fie gata la sfarsitul anului trecut, consta in faptul ca impiedica producatorii si vanzatorii sa se mai joace dupa cum au chef cu preturile alimentelor si ale bunurilor de consum. O perioada, proiectul a intrat in ceata, pana in urma cu doua luni, cand Ministerul Economiei a reusit sa aprobe finantarea proiectului, ce va fi pus in practica, sustin autoritatile, anul acesta.'