Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat vineri, dupa consultarile de la Cotroceni, ca optiunea formatiunii este pentru a forma un guvern in jurul PD-L, si a anuntat ca va incepe negocierile inca de vineri, cu PNL, acest partid fiind prima optiune, dar nu si singura. El a precizat ca democrat-liberalii sunt indreptatiti sa ceara formarea unui guvern in jurul PD-L, pentru ca au castigat cele mai multe mandate de parlamentar, fapt ce le da dreptul de a avea prima optiune in formarea Guvernului.
Boc a mentionat ca PD-L va dori sa aiba discutii chiar incepand de vineri cu PNL, urmand ca el sa se intalneasca cu presedintele liberalilor.
Liderul democrat-liberal a adaugat ca discutiile vor continua apoi cu PSD, UDMR si cu minoritatile nationale, in zilele urmatoare.
Intrebat daca, in cazul in care PD-L se va intelege cu PNL, va mai discuta si cu PSD, Boc a raspuns ca discutiile se vor purta cu toate partidele.
El a tinut sa sublinieze ca PD-L isi mentine propunerea referitoare la premier.
Emil Boc a tinut sa sublinieze ca decizia privind desemnarea premierului apartine sefului statului si ca democrat-liberalii spera ca acesta va fi din PD-L.
De asemenea, Boc a adaugat ca vor mai avea loc discutii ale sefului statului cu partidele, insa nu a putut preciza cand anume vor avea loc acestea.
La inceputul consultarilor din lideii PD-L si presedinte, Boc i-a spus lui Basescu, ca in urma alegerilor democrat-liberaslii sunt "primii dintre egali" si au beneficiat de faptul ca au avut un partener in presedintele Romaniei. El a anuntat ca va incepe negocierile inca de vineri cu PNL, acest partid fiind prima optiune, dar nu si singura.