ImpactNews informeaza: Berceanu: Boc nu se mai consulta cu PDL. Doar cu UDMR si UNPR.
"Vrem schimbarea", au spus mai multi membri ai organizatiei PDL Arges, la intalnirea dintre echipa Blaga si organizatia teritoriala. Cei drept, intalnirea a fost cu usile inchise. Fara a rosti, nici macar o data, numele lui Traian Basescu in discursul lor, cei care l-au insotit pe Blaga l-au facut praf, din vorbe, pe Emil Boc. Cel mai dur a fost Radu Berceanu. "E o problema de logica. Cum sa-l accepti pe Emil Boc presedinte la partid, cand 42 de presedinti de organizatie au votat pentru schimbarea lui de la Guvern. Adica nu e bun pentru Guvern, dar e bun pentru partid?, a intrebat Berceanu.
Liderul pedelist a continuat apoi rationamentul: "Si, daca il punem la partid si apoi il schimbam de la Guvern, ce semnal dam?" Berceanu le-a explicat celor prezenti ca, daca ar veni un nou premier, indiferent ca este de la partid, sau un independent s-ar pierde sase luni de zile pana cand noul prim ministru ar reusi sa inteleaga toate mecanismele.
Berceanu s-a declarat impotriva unui premier independent, dar a sustinut cu tarie ca e nevoie ca activiattea de partid sa fie desprinsa de cea de partid: "Partidul nostru este prima oara la guvernare cu un prim ministru si de aceea am inteles, mai tarziu, dupa circa sase luni de zile de ce premierul nu trebuie sa fie si presedinte de partid, in acelasi timp. Nu vedeti ca Boc se consulta doar cu UDMR si UNPR? Cu PDL nu se mai consulta deloc. Noi aflam ultimii ce vrea sa faca."

Un alt membru al echipei Blaga, care a vorbit celor adunati la Pitesti, Cezar Preda a pus punctul pe "i": "In 2004 am intrat ca un partid fara nicio problema de coruptie. In 2011 am ajuns cel mai corupt partid din Romania. Asa ne percepe lumea."