Pentru a evita o criza politica in cadrul Aliantei D.A. intre PNL si PD, liderul democrat Emil Boc a respins imediat atitudinea critica a deputatului PD Valeriu Tabara fata de ministrul liberal al Agriculturii, Gheorghe Flutur.

„Punctul de vedere al lui Valeriu Tabara referitor la ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, nu reprezinta punctul de vedere oficial al PD“, sustine presedintele democrat, Emil Boc. „Punctul de vedere al lui Tabara reflecta o pozitie ce are la baza o situatie dintr-un judet sau altul, in timp ce ministrul Agriculturii are posibilitatea sa aiba un punct de vedere general“, a mai spus Boc. Liderul PD sustine ca „oricum acest aspect trebuia discutat in structurile de conducere ale Aliantei si Coalitiei, inainte de a fi dezbatut in presa“.
Valeriu Tabara, vicepresedinte al Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor si fost ministru al Agriculturii in Guvernul Vacaroiu, a criticat vineri politica agricola sustinuta de actualul ministru de resort. El l-a acuzat pe Flutur ca a facut declaratii referitoare la calitatea proasta a graului de anul acesta si a aratat ca prin aceste afirmatii ar fi determinat reducerea dramatica a pretului acestui produs la producatorii agricoli.

„Isi da cu presupusul“

Ministrul vizat de criticile partenerului sau de alianta, Gheorghe Flutur, a declarat, la randul sau, ca regreta faptul ca Tabara „isi da cu presupusul“ despre starea agriculturii si a spus ca il asteapta pe acesta la minister pentru a-i pune la dispozitie datele necesare. „Este regretabil ca Valeriu Tabara isi da cu presupusul, din Banat, despre starea agriculturii la nivel national. Probabil ca nu s-a documentat sa vada calitatea graului din tara, dupa ploile care au afectat calitativ productia, mai ales in sudul tarii“, a explicat Flutur. Ministrul a mai spus ca afirmatiile sale se bazeaza pe probe si sondaje din judetele din sud, precum si pe raportarile statistice care arata ca 92 la suta din suprafata cu grau este deja recoltata. „De asemenea, afirmatiile mele sunt facut in urma dezbaterilor din Consiliul pe produs, al graului, unde au participat producatorii, depozitarii si procesatorii de grau“, a mai spus Flutur.