Liderul PD, Emil Boc, a declarat la inceputul acestei saptamani ca in structurile administratiei locale sunt fosti membri ai tuturor partidelor, dar care, indiferent de culoarea politica si de partidul din care au provenit, actioneaza in baza legii. "Am observat ca PNL si PSD, sincronizandu-si mesajele, atacau PD, spunand ca acesta s-ar mai afla la guvernare prin reprezentantii sai din administratia locala", a declarat Boc.
El a aratat insa ca in structurile administratiei locale sunt fosti membri ai PSD, PNL, PD, PC, PRM sau UDMR.
"Functia publica e aparata de lege. Functionarii publici, indiferent de partidul din care au provenit, dupa ce au ocupat aceste pozitii, in urma concursurilor, ei reprezinta statul roman, autoritatea publica", a afirmat Boc. El a sustinut ca functionarii publici, "indiferent de culoarea politica", actioneaza in baza legii, "nici intr-un caz in baza unor numiri de la guvernul central". Liderul democrat a mai amintit ca PD si-a retras reprezentantii numiti politic in administratie, dupa ce premierul Tariceanu a eliminat PD de la guvernare.
Presedintele PD, Emil Boc, a cerut duminica PSD si PNL sa faca public protocolul de guvernare, iar PSD sa isi declare public sustinerea pentru Guvernul Tariceanu II. In replica, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ca PSD nu are niciun fel de protocol cu PNL si a solicitat PD ca in termen de 24 de ore sa-si retraga reprezentantii din institutiile de stat locale. (D.P.)