Liderul democrat Emil Boc considera ca, in urma votului la motiunea de cenzura, a fost refacut patrulaterul rosu in jurul premierului Calin Popescu-Tariceanu. In opinia lui Boc, stalpii acestui patrulater ar fi Ion Iliescu, Vadim Tudor, Marko Bela si Dan Voiculescu.
"Ce-i leaga pe toti acestia? Cred ca-i leaga teama de deconspirarea dosarelor fostei securitati. Cei mai multi turnatori deconspirati de la CNSAS sunt de la liberali. De aceea, teama de deconspirare ii anima pe toti din patrulaterul rosu", a declarat Boc vineri intr-o conferinta de presa. In opinia acestuia, pe politicienii respectivi ii mai leaga teama de functionare a unei justitii independente. "E ceva ce nu poate pricepe mintea unui roman care se uita atent la scena politica, cum liberalismul isi da mana cu neocomunismul retrograd, doar pentru salvarea unor interese marunte, de putere", a spus liderul democrat,
invocand faptul ca "Guvernul Tariceanu este salvat de Ion Iliescu, iar Tariceanu sta la masa cu Ion Iliescu, cu Emil Constantinescu si cu Marian Milut.