Emil Boc va castiga sefia PD, dupa ce ieri contracandidatul sau Cezar Preda s-a retras din cursa. In acest fel, democratii vor adopta doctrina populara, promovata de Boc. Lupta pentru sefia PD a incetat inainte de a incepe efectiv. Vicepresedintele PD Cezar Preda a anuntat ieri ca a decis sa retraga motiunea social-democrata pe care o depusese in vederea obtinerii presedintiei partidului la Conventia Nationala din 25 iunie. Preda a explicat ca marti seara a avut o intalnire cu aproape 200 de lideri ai PD - presedinti de organizatii, membri BPN si guvernanti - in urma careia si-a dat seama ca nu va putea obtine sustinerea nici macar a cel putin 10 filiale, asa cum este statutar.
“Presedintii de organizatii au sustinut ca doresc sa sprijine curentul popular, motiv pentru care am decis sa retrag motiunea, iar o parte dintre tezele acesteia, cam 25%, vor fi preluate in motiunea populara a lui Emil Boc“, a explicat Cezar Preda.
El a mai spus ca i-a cerut scuze lui Emil Boc pentru afirmatiile pe care le-a facut in ceea ce-l priveste pe acesta, recunoscand ca a gresit cand a facut trimiteri la persoane si nu la idei.
Emil Boc isi organizase deja campania electorala interna, care in noile conditii va fi doar o prezentare a liniilor principale pe care vrea sa le impuna partidului. Vineri, la Brasov, promotorii aripii populare din PD - Adriean Videanu, Emil Boc si Vasile Blaga - isi vor prezenta motiunea colegilor lor din 7 judete. Daca aceasta va fi acceptata la Congresul PD din 25 iunie, se exclude orice posibilitate de fuziune cu orice alt partid, inclusiv cu PNL.