Formarea unei guvernari intre PDL si PSD nu a fost dorita de toata lumea si a reprezentat o decizie acceptata cu greu de catre persoane din ambele partide, a afirmat premierul Emil Boc, care a asigurat insa ca va fi un partener corect al social-democratilor si ca se va concentra asupra prioritatilor.
El a aratat ca este constient ca aceasta alianta nu a fost dorita de toata lumea, dar ca acest lucru este firesc intr-o societate democratica. "Am fost, sunt si voi fi om de parteneriat si voi crede in valoarea parteneriatului, cu oricine, daca este de buna credinta. Astazi am fost constransi de viata, de situatie, in Parteneriatul pentru Romania cu PSD. Nu este ceea ce mi-am dorit nici eu, nici partidul pe care il reprezint. Am fost nevoiti, in conjunctura pe care Romania a avut-o in urma alegerilor, sa ajungem la aceasta situatie. Vreau insa sa-i asigur pe toti ca voi fi un partener corect in relatia cu PSD, in actul de guvernare si in tot ceea ce inseamna activitatea politica", a spus Boc, intr-o emisiune a postului B1 TV.
Premierul a aratat ca a vazut "in buna parte si din partea majoritatilor colegilor de la PSD" o dorinta de a face treaba si a apreciat ca lucrurile pot merge mai departe atat timp cat se lucreaza corect. "Sunt constient ca acest parteneriat nu a fost dorit de toata lumea, in PSD decizia s-a luat cu 40 la 17. Pornesc de la prezumtia de buna credinta si nu am motive in interiorul Guvernului sa ma indoiesc. In interiorul Guvernului nu am avut nici cea mai mica tensiune pana in momentul de fata. Evident, au fost dezbateri, puncte de vedere contradictorii, dar dupa ce au luat decizia au mers mai departe. Ne vom respecta si concentra pe prioritati", a spus Boc.
El a aratat ca modul de a face politica in Romania trebuie schimbat si ca vremea certurilor a trecut.