Presedintele PD-L Emil Boc a declarat duminica, dupa semnarea Parteneriatului cu PSD, ca ambele formatiuni au inteles ca "vremea disputelor trebuie sa inceteze". "Am semnat astazi Parteneriatul pentru Romania si pornim la drum cu un singur obiectiv, de a da Romaniei o guvernare stabilia si eficienta in vremuri grele. Suntem parteneri, dar vom fi in continuare competitori politici si electorali", a spus Boc, subliniind ca e timpul ca politicienii si partidele sa se confrunte in programe.
Boc a aratat ca cele doua formatiuni au reunit in acest document "cele mai bune si urgente masuri si necesitati pentru ca Romania sa treaca cu bine de o perioada grea", masuri care cuprind atat masuri de dreapta cat si de stanga.
Liderul PD-L a spus ca obiectivul prioritar al Aliantei este "stabilitatea tarii, crearea de noi locuri de munca, mentinerea si cresterea puterii de cumparare, dar si obiective ce tin de identitatea doctrinara a fiecarui partid, precum cota unica, continuarea reformei in justitie, descentralizare reala a administratiei, reforma invatamantului si a sanatatii. "Am semnat, astazi, Parteneriatul, PD-L si PSD, nu pentru a reface trecutul, ci pentru a da un viitor stabil romanilor si a da romanilor speranta ca ceea ce am semnat se va realiza", a spus presedintele PD-L.
El a tinut sa precizeze ca respectarea promisiunilor din acest parteneriat va fi adevarata masura a pactului semnat de cele doua partide. "E un moment dificil, cred ca PSD si PD-L au inteles ca vremea disputelor a trecut si lumea asteapta mai putin cuvinte si mai multe fapte", a spus Boc, exprimandu-si increderea ca acest parteneriat va reprezenta solutia pentru viitorul Romaniei.
Emil Boc a tinut sa precizeze ca cele doua partide sunt partenere, dar vor fi in continuare competitori politici, fiecare urmand sa isi sustina propriul candidat la Presedintie. "Astazi, poate dupa 18 ani, se schimba sensul de a face politica in Romania", a mai spus Boc.
El si-a incheiat discursul spunand: "Sa dea Dumnezeu ca acest angament sa se realizeze o data cu guvernarea celor doua partide, din 22 decembrie Doamne-ajuta!", a spus Boc in final.