Premierul Boc este decis sa mearga pana la capat in actiunea de desfiintare a unora dintre agentiile guvernamentale, contribuind astfel la cresterea numarului de someri.
Boc discuta astazi cu sefii ministerelor despre desfiintarea agentiilor guvernamentale. In cursul zilei, premierul se intalneste cu ministrii si secretari de stat din urmatoarele institutii: Ministerul Transporturilor, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Sanatatii, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
In cursul zilei de duminica, 2 august, seful Executivului va avea intalniri cu ministri si secretari de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Ministerul Turismului, Ministerul Mediului si Ministerul Administratiei si Internelor. Tema discutiilor o reprezinta restructurarea agentiilor guvernamentale.
Pana in prezent, primul-ministru a avut intalniri pe tema restructurarii agentiilor cu ministrul Culturii si Cultelor, Teodor Paleologu, cu ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, cu ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita.
Reamintim ca Guvernul condus de BOC a decis restructurarea agentiilor guvernamentale prin comasarea in proportie de 50% si reducerea cu 20% a posturilor din cabinetele demnitarilor. Potrivit premierului Emil Boc, acest lucru inseamna o reducere de 417 posturi. "Ministrii care nu fac aceste schimbari pana la 1 august pleaca acasa", a avertizat premierul.
"Restructurarea agentiilor guvernamentale se va face prin desfiintarea, comasarea lor in proportie de 50%, cu exceptia celor care exista in Uniunea Europeana si fac parte multe dintre ele din actele si directivele Uniunii Europene", a mai afirmat primul ministru.
Emil Boc nu a numit agentiile vizate de decizia de desfiintare sau comasare pentru a nu introduce in opinia publica un climat de instabilitate pana la decizia finala.