Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, si-a exprimat la o intalnire cu reprezentantii agentiilor pentru dezvoltare regionala totala nemultumire fata de activitatea acestora, care este „sub nota 5“, si a avertizat ca, daca activitatea ADR nu se eficientizeaza, MIE va gasi parghiile. „Sunt total nemultumita de activitatea pe care o desfasoara o parte dintre agentiile pentru dezvoltare regionala (ADR). Dupa parerea mea, nota pentru activitatea ADR-urilor este sub cinci“, a spus Boagiu.
Mentionand ca in trecut s-a ocupat de gestionarea fondurilor europene, ministrul Integrarii Europene a apreciat ca disfunctionalitatile si punctele slabe ale acestui sistem nu se pot constitui in „scuze“ pentru activitatea ADR-urilor, precizeaza sursa citata.
Ministrul Integrarii Europene le-a cerut reprezentantiilor ADR ca activitatea lor sa fie desfasurata numai in spiritul dezvoltarii regionale a Romaniei, „fara nici un alt fel de interventii“. „Aveti o singura obligatie, aceea de a dezvolta regiunile pe baza planurilor de dezvoltare, planuri care sa se reflecte si in progresul real al Romaniei“, le-a mai spus Anca Boagiu reprezentantilor ARD. (A.M.)