Dupa ce a pierdut sefia Senatului, domnul Mircea Geoana anunta ca va crea o miscare politica de orientare social-crestina. Am zambit atunci, intrebandu-ma cum ar putea sa arate aceasta clona damboviteana a CSU-ului bavarez.
La inceput de an, domnul Geoana insista asupra intentiei sale.
Cu un aer invins dar demn, mimeaza speranta, fara a starni entuziasmul, vorbind de pe blogul sau despre starea catastrofala a natiunii si despre idealul unei Romanii mai drepte, mai curate. Nu explica insa care sunt pasii spre acest deziderat; probabil ca nici nu vom afla vreodata.
Desi m-a intristat mina posomorata a domnului Geoana, m-a bucurat convertirea sa la o viziune crestina asupra politicii. Daca nu a reusit sa transforme vechiul PCR intr-un partid social-democrat modern, domnul Geoana pare acum decis sa isi rascumpere vina infiintand un partid social-crestin. E oricum un pas inainte si totodata un pas inspre dreapta.
Trebuie sa marturisesc ca ma incearca o anumita simpatie fata de schimbarea la fata si la valori a domnului Geoana. Daca poate contribui la asanarea discursului acestei stangi vehemente, populiste si profund inepte, de ce nu ne-am bucura? Daca stanga intelege sa asume valori crestine si sa le exprime prin vocea demna si indurerata a domnului Mircea Geoana, de ce n-am saluta variatia?