Presedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat miercuri ca actiunea de blocare a activitatii Senatului este de fapt plata care se face pentru cei care au tradat Partidul Social Democrat si tanjesc acum dupa scaunul de la sefia acestui for legislativ.
"Astazi, se incearca plata celor 30 de arginti pentru cei care au tradat PSD, care acum doua saptamani spuneau ca il sprijina pe Geoana si azi sunt mai nerabdatori decat PD-L sa ia scaunul", spune Victor Ponta.
Ponta a subliniat ca PSD il va sustine pe Mircea Geoana in functia de presedinte al Senatului in toate forurile nationale si internationale.
"Sefia Senaului va ramane prntru Mircea Geoana. Orice schimbare ar fi o grava vatamare a Constitutiei si a principiilor democratice", a precizat liderul PSD.
Ordinea de zi a sedintei plenului Senatului de miercuri, fara punctul cu privire la cererea neconstitutionala si neregulamentara de revocare din functie a lui Mircea Geoana de la sefia acestei Camere, a fost respinsa, cu 69 de voturi "impotriva" si 52 de voturi "pentru".
Pedelistul Iulian Urban a cerut supunerea la vot a unei noi ordini de zi la care, la primul punct , sa fie pusa cererea neconstitutionala si neregulamentara de revocare din functie a lui Mircea Geoana.
Ca raspuns, Mircea Geaona a refuzat sa supuna la vot aceasta noua propunere ca fiind inadmisibila, deoarece este neconstitutionala si neregulamentara.
La randul sau senatorul PD-L Radu Berceanu a venit cu explicatii privind contitutionalitatea Ordinii de zi.
"Ordinea de zi nu poate fi nici neconstitutionala, nici constitutionala. Ordinea de zi se stabileste doar de plenul Senatului. Nimeni, nici presedintele Senatului nu are dreptul sa stabileasca daca ceva este sau nu constitutional. Se introduce cererea pe ordinea de zi, iar la punctul respectiv se discuta si se aduc argumente, in ultima instanta se poate trimite chestiunea la Curtea Constitutionala", a precizat acesta.
PD-L blocheaza lucrarile Senatului fara motiv temeinic si legal. Singurul lor tel este acapararea puterii calcand in picioare democratia si bunul simt.