Secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat, luni seara, ca si-a inaintat demisia din functia de lider al PDL Bucuresti inca din 19 iunie si ca propunerea sa pentru asigurarea interimatului la conducerea organizatiei il va viza pe Liviu Negoita. Blaga a spus ca, pana la o decizie a conducerii partidului, va gira, in continuare activitatea PDL Bucuresti.
El a anuntat ca, saptamana viitoare, PDL va lua o decizie oficiala, numind un presedinte interimar al filialei Bucuresti. Blaga a mai spus ca, pentru functia de lider interimar al PDL Bucuresti, il va propune pe vicepresedintele partidului Liviu Negoita, primar al Sectorului 3. El a precizat ca alegerile pentru desemnarea unui presedinte al filialei Bucuresti se vor organiza dupa alegerile parlamentare.
Presedintele PDL Emil Boc a declarat, luni seara, la Antena 3, ca Vasile Blaga si-a "lasat" demisia, in cursul diminetii, pe biroul sau, mentionand ca acesta va asigura conducerea interimara a organizatiei de Bucuresti pana la o decizie a partidului in acest sens. Boc declarase, luni la pranz, la finalul sedintei BPN, ca nu are demisia lui Vasile Blaga din functia de lider al filialei Bucuresti, intrucat nu i-a cerut-o, iar aceasta solutie nu se impune, PDL castigand alegerile pentru CGMB, cu un scor de 43%. Intrebat daca Vasile Blaga si-a prezentat demisia in BPN, asa cum a anuntat inainte de alegerile locale, Boc a spus: "Repet, eu am spus-o foarte clar, nu este cazul unei demisii la Bucuresti, avand in vedere performanta politica pe care a obtinut-o la Consiliul General, fiind practic partidul care a castigat alegerile la Bucuresti".
La insistentele presei, Boc a continuat: "Nu am demisia domnului Blaga, pentru ca nu i-am cerut-o". El a mai declarat ca despre acest lucru se va discuta "in sedintele viitoare", dar deocamdata nu crede ca aceasta solutie se impune.