DeCeNews: Oamenii lui Basescu il acuza pe Blaga de tradare. Vezi strategia PDL

In PDL au aparut divergente dupa infrangerea inregistrata, astazi, la Senat. Echipa lui Traian Basescu il acuza pe Vasile Blaga de tradare, pentru modul in care a condus lucrarile Senatului.
Surse PDL ne-au informat ca strategii PDL propusesera evitarea confruntarii, prin amanarea sedintei extraordinare. Se miza pe inceperea vacantei, care ar fi facut mai dificila convocarea parlamentarilor USL si mai ales ai celor din minoritatile nationale.
Astfel, Blaga ar fi trebuit sa respinga solicitare de convocare a plenurilor reunite, pentru a asculta mesajul lui Victor Ponta, privind reprezentarea Romaniei la Bruxelles. Vasile Blaga trebuia sa invoce decizia Curtii Constitutionale care spune ca Traian Basescu reprezinta tara la Consiliul European, deci Ponta nu avea de ce sa vina in fata Parlamentului.
De asemenea, votul pentru conducerile TVR si SNR nu era necesar in sesiune extraordinara, preciza strategia pe care ar fi trebuit sa o aplice Vasile Blaga. Presedintelui PDL i-au fost solicitate explicatii de catre unii membri ai echipei cotroceniste din partid. Ei sustin ca Vasile Blaga pregateste un PDL fara Basescu, fiind gata sa accepte suspendarea presedintelui, respectiv eliminarea acestuia de pe scena politica pentru a salva partidul la alegerile generale din toamna.