Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat la un post de televiziune central ca Partidul Democrat nu va mai face aliante preelectorale cu nicio formatiune, pentru ca vremea unor asemenea aliante este depasita.
Intrebat daca PD va reface Alianta D.A., alaturi de PLD, Vasile Blaga a raspuns: "Nu. Dupa parerea mea, vremea aliantelor preelecto-rale pe termen scurt si mediu in Romania este depasita". El a sustinut ca "s-a dovedit ca nu functioneaza" astfel de formule politice, dar ca dupa alegeri se pot initia aliante. "PD nu va face aliante preelectorale cu nimeni. E stabilit. (...) Nici cu PLD, nici cu nimeni", a subliniat Blaga.
Liderul democrat a mai spus ca "PD nu trebuie sa-si declame sustinerea netarmurita fata de iubi-tul conducator, ca si altii, sa se legitimeze asa, pentru ca este parti-dul al carui presedinte a fost Tra-ian Basescu, este partidul care i-a fost alaturi lui Traian Basescu in toate campaniile electorale castiga-toare".
Intrebat ce-ar fi facut democratii daca nu ar fi existat Traian Basescu, Blaga a raspuns ca PD este singura formatiune "care si-a schimbat absolut democratic liderul, cand a simtit ca acesta nu mai trage partidul". El a adaugat ca acesta "este un demers absolut corect in interiorul unui partid". (D.P.)