Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a criticat Guvernul, duminica, la Deva, spunand ca este liberal "doar cu numele" si ca "a fost dat in franciza de Ion Iliescu" premierului Calin Popescu Tariceanu. "Avem parte de un Guvern liberal numai cu numele, dat de Ion Iliescu in franciza lui Tariceanu", le-a spus Vasile Blaga participantilor la lansarea candidatilor PDL Hunedoara.
Potrivit secretarului general al PDL, liberalii au incercat sa evite si introducerea votului uninominal pentru presedintii consiliilor judetene.
"Au incercat o manarie, Tariceanu si ai lui, ca la asta se pricep cel mai bine liberalii, de la Bucuresti pana la Deva, dar nu le-a tinut. Tata mare, PSD-ul, le-a taiat maul", a spus Blaga.
Prim vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, a completat acuzatiile colegului sau la adresa Guvernului spunand ca acesta nu mai poate sa stea la conducerea tarii nicio zi, dar o face "cu ajutorul ticalosit al PSD". "Guvernul nu merita sa primeasca sprijinul populatiei pentru ca este santajat de PSD. Romania nu mai poate accepta ca proiecte de interes pentru comunitate sa nu primeasca avizul favorabil al unui ministru numai pentru ca acel ministru face parte din alt partid decat primarul general al Capitalei. Asemenea situatii sunt incalificabile", a afirmat Stolojan, fara sa precizeze proiectul la care se refera. Potrivit lui Stolojan, PDL vrea sa obtina majoritatea la alegeri tocmai pentru a prmomova proiectele care sunt de interes pentru populatie.
Cei doi lideri ai PDL au participat, duminica, la lansarea candidatilor democrat-liberalilor din judetul Hunedoara.