Ministrul Vasile Blaga a fost avizat favorabil pentru portofoliul Dezvoltarii Regionale si Turismului, de catre Comisiile de administratie publica, economica si de industrii, primind 34 de voturi "pentru" si 28 "impotriva". Unii s-au grabit sa afirme ca avizarea lui Vasile Blaga, ca ministru al dezvoltarii regionale si turismului a fost "o palma de proportii pe obrazul coalitiei anti-Basescu". Fals. Avizul Parlamentului este consultativ. Validarea lui Vasile Blaga nu ridica nici un fel intrebari. In realitate, el a beneficiat de absenta la vot a unor parlamentari. Votul din comisie va fi urmat de invalidarea in parlament a cabinetului Croitoru.
Si chiar daca votul este interpretat ca o recunoastere a calitatilor unui ministru de catre adversarii politici, este un lucru de bun simt intr-o democratie adevarata, care are nuante si nu opereaza doar in doua culori: in negru si in portocaliu.
Blaga a declarat ca multumeste parlamentarilor care au votat pentru avizul favorabil. A multumit si adversarilor de la PSD si UDMR. Vedeti deosebirea fata de Basescu. Cand a facut un astfel de gest Basescu ?
Pe de alta parte, daca intram in jocul speculatiilor, avizul favorabil dat d-lui Blaga dovedeste cel mult ca el a fost considerat ca fiind unul dintre putinii demnitari provenind din PD-L cu greutate reala. Poate singurul din PD-L care ar avea forta sa i se opuna lui Basescu. Daca acesta ar fi sustinut din interiorul PD-L, poate ca acest partid nu ar mai fi izolat politic de Traian Basescu pentru foarte multi ani de acum inainte.
Intr-adevar, validarea lui Blaga reprezinta o mare lovitura politica, pentru ca ii da un strop de oxigen celui care poate fi singura varianta de inlocuire a lui Boc la sefia PD-L. Si cel mai important, Blaga este cel ce poate taia cordonul ombilical de Basescu, dupa ce acesta va pierde alegerile prezidentiale.