Presedintele Microsoft, Bill Gates, va vizita, joi, pentru trei ore, Romania, urmand sa participe, alaturi de presedintele Traian Basescu, la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic in Bucuresti, eveniment care marcheaza zece ani de activitate a companiei americane in Romania.
"Bill Gates va fi prezent in Bucuresti pentru a lua parte la evenimentele care marcheaza cei zece ani de activitate in Romania", conform unui comunicat al Microsoft Romania.
El va lua parte la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic (GTSC) in Bucuresti si la anuntul disponibilitatii generale in Romania a Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007 si Microsoft Exchange Server 2007, conform aceleiasi surse. Surse oficiale au precizat ca presedintele Traian Basescu va fi alaturi de Bill Gates la lansarea GTSC, evenimentul urmand sa inceapa joi, la ora 08:50. Vizita liderului Microsoft in Romania va dura aproximativ trei ore, conform acelorasi surse.
Bill Gates este cofondatorul companiei Microsoft, cel mai important producator software din lume. El ocupa de cativa ani primul loc in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, intocmit de revista Forbes, cu o avere de circa 50 de miliarde de dolari. Aceasta este prima vizita a lui Bill Gates in Romania. Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a vizitat Romania in octombrie 2004, cand Guvernul si compania Microsoft Romania au semnat un memorandum de intelegere pentru furnizarea a 25.000 de licente software gratuite pentru studenti.
In anul fiscal 2006, incheiat la 30 iunie 2006, Microsoft a raportat la nivel mondial venituri totale de aproximativ 44,3 miliarde de dolari. Compania americana a deschis o reprezentanta in Romania in 1996. Potrivit datelor companiei, Microsoft Romania a realizat, in anul fiscal 2006, venituri in crestere cu 29% fata de exercitiul financiar anterior si vizeaza o dublare a cifrei de afaceri, in urmatorii trei ani.