Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, afirma ca siturile arheologice de pe traseul autostrazilor sunt motive de muls bani pentru o serie de SRL-uri, iar unii angajati ai Ministerului Culturii sustin aceste activitati.
"Exista un alt conflict cu cei care si-au facut SRL-uri de descarcare arheologica si vor sa aiba cat mai multe situri. Daca intrebam acum 10 ani daca este vreun vestigiu in unele zone ale autostrazilor nu era nimic", a spus Radu Berceanu.
Acesta a exemplificat ca de cand a fost anuntat traseul unei autostrazi, pe 19 km s-au gasit 29 de situri arheologice.
"De cand am anuntat traseul unei autostrazii, pe 19 km avem 29 de situri, de parca romanii au stiut acum doua mii de ani unde vom face noi autostrazi. Este un mijloc de a mulge bani", a spus Radu Berceanu.
Berceanu a mai precizat ca sunt angajati ai Ministerului Culturii ce sunt in legatura cu SRL-urile care se ocupa de descarcarea arheologica.
"Arheologii si-au deschis firme ca sa faca descarcarea si tot ei ii indeamna pe cei de la CNADNR ca sunt situri pe traseu. Se pare ca este o afacere profitabila", a mai spus ministrul Berceanu.