Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, ieri, la Calafat, ca opozitia isi doreste sa dea jos Guvernul Boc, insa nu si-a pus problema nimeni ce se va intampla dupa caderea Executivului, el apreciind ca un efect ar putea fi cresterea inflatiei, transmite corespondentul MEDIAFAX
Berceanu a declarat ca atat opozitia, cat si analistii politici ar trebui sa se gandeasca ce s-ar intampla daca "totusi" Guvernul Boc va fi demis prin adoptarea motiunii de cenzura.
"Multi se gandesc ce o sa fie daca totusi motiunea de cenzura o sa treaca. O sa cada Guvernul Boc si asa mai departe. Cred ca ar trebui sa se gandeasca toti, chiar si analistii politici, ce o sa fie dupa chestiunea asta. Adica ce o sa fie dupa aceasta cadere a Guvernului", a spus ministrul Transporturilor.
El a apreciat ca, daca motiunea de cenzura ar fi adoptata si Guvernul ar fi demis, atunci in Romania ar putea creste inflatia.
"Probabil ca o sa fie o foarte mare veselie si dupa vreo sase luni o sa vorbim de o inflatie de 20%, deci care o sa ia 20% din salarii, pensii si tot ce vreti dumneavoastra, tuturor. In schimb, nu o sa mai aiba nimeni incredere in nimic. Nici in curs, nici in ce se mai face pe aici, nici in ce mai poate face Romania vreodata si atunci o sa mai vina 20% inflatie. Poate ca eu am o imagine subiectiva, facand parte din Guvern", a mai spus Berceanu.
Ministrul democrat-liberal a mai declarat ca sunt foarte multi politicieni care vorbesc "din tribuna".
"Sunt tot felul de persoane care nu neaparat stiu cum e cu guvernarea si o vad cam asa, din tribune. Ei isi inchipuie cam ca la fotbal ca, daca s-ar duce in teren, i-ar dribla pe toti de la un cap la altul si ar da gol. Daca se imbraca o data in chiloti de sport, nu se intalnesc cu mingea", a spus Radu Berceanu.
Ministrul Transporturilor a sustinut ca nu a auzit vreun reprezentant al partidelor de opozitie care sa propuna alte solutii anticriza decat cele anuntate de Cabinetul Boc. "Foarte multi sunt hotarati din opozitie, si de laPSD, si de la PNL si chiar PC, sa dea jos Guvernul. Dar nu l-am auzit pe nici unul spunand ca, imediat dupa ce se duce jos Guvernul Boc, ne ducem noi sa guvernam, nu l-am auzit pe nici unul spunand ca masurile acestea nu sunt bune, ceea ce nici nu sunt foarte placute, dar avem noi o alta solutie si facem altfel", a mai spus Radu Berceanu.
Intrebat daca ar mai putea pleca parlamentari din PD-L, Berceanu a spus: "Mi-e greu sa spun daca sa va mai asteptati sau nu la plecari. Noi nu ne asteptam, dar daca presa vreti, puteti sa va asteptati, pentru ca astia sunt niste subiecte. Pe cand daca nu pleaca, nu e niciun subiect. Eu nu cred".