Proaspat inscaunat in functia de ministru al Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu a promis in fata sefului statului ca prioritatile sale vizeaza contractele legate de infrastructura rutiera si dezvoltarea turismului.
Noul ministru a explicat ca are ca prioritati rezolvarea problemei drumurilor si autostrazilor din Romania, domenii in care a constatat o "lentoare".
"Trebuie sa recunosc ca am injurat cand am intrat cu masina in gropi pe drumurile din Romania", a recunoscut Berceanu. El a declarat ca se va preocupa de contractele legate de infrastructura rutiera, acestea fiind, in opinia sa, negociate de multe ori in defavoarea Romaniei.
O alta prioritate a lui Berceanu este turismul romanesc, care ofera servicii "foarte proaste" la preturi foarte mari. El a spus ca nu a mai fost in concediu pe litoralul romanesc de cinci ani, pentru ca in tarile vecine ofertele sunt mult mai atractive. "Iarna trecuta am fost la schi in Austria pentru ca nu am putut sa merg la schi in Poiana Brasov, pentru ca era prea scump", s-a confesat Berceanu.
In acelasi timp, presedintele Basescu l-a sfatuit pe noul ministru sa priveasca cu atentie inspre agentii economici romani, mai ales inspre constructori si a amintit ca au fost inregistrate esecuri in domeniul transporturilor, dand ca exemplu autostrada Bucuresti - Pitesti.

Acuzat de infractiuni economice

Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu sutine ca Radu Berceanu se afla in incompatibilitate prin calitatea de senator si de administrator la o firma, SC Parky SRL Sucursala Craiova. Aceasta l-a acuzat pe Berceanu de savarsirea unor infractiuni, ca spalare de bani si prejudicierea bugetului de stat si a precizat ca documentele pe care le detine, in acest sens, vor fi depuse la Parchetul General si la organele abilitate pentru a fi verificata situatia. "N-am nimic personal cu Radu Berceanu, dar un asemenea infractor a ajuns ministru al Romaniei. Pentru asemenea infractiuni se face puscarie, nu se ajunge ministru", a spus Lia Olguta Vasilescu.