Presedintele PD Dolj, Radu Berceanu, apreciaza ca nu doar formatiunea democrata l-a ajutat pe Traian Basescu la referendum, ci si seful statului a ajutat PD sa creasca in preferintele electoratului.
"A fost un moment important pentru PD si n-as vrea sa creada cineva ca doar PD l-a ajutat pe Traian Basescu. Si viceversa este foarte adevarat. Traian Basescu a ajutat foarte mult PD. Nu a dorit nici PD si nici Traian Basescu sa se ajunga la referendum, dar, daca s-a ajuns aici, in decursul acelei luni de campanie presedintele a ajutat foarte mult PD, pentru ca i-a permis sa iasa in fata sa-si expuna crezurile si principiile", a declarat Radu Berceanu.
Liderul democratilor doljeni sustine ca PD se bucura in randul populatiei de un procent de 40 la suta incredere de vot, trendul ascendent pe care se situeaza partidul fiind recunoscut chiar si de adversarii politici. "Consilierul premierului si al PNL, domnul Dan Andronic, recunostea intr-o emisiune TV ca PD a ajuns la peste 50 la suta, mai precis la 55 la suta. A fost un varf pe care PD la atins. 40 la suta este cifra normala. PD sta foarte bine, dar va fi foarte greu pentru noi sa mentinem acest procent. E usor sa ajungi pe locul unu, dar mai greu e sa-l mentii", a mai spus Berceanu. (C.C.)