Vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, ii solicita lui Ion Iliescu sa prezinte facturile de inchiriere a Salii de Marmura de la Senat, unde acesta si-a sarbatorit joi ziua de nastere. “Ii urez 'La multi ani!' domnului Ion
Iliescu si sper sa nu uite sa treaca si pe la casieria Senatului sa plateasca factura de inchiriere a Salii de Marmura“, a declarat Berceanu. El a precizat ca va ridica aceasta problema si miercuri la sedinta Biroului Permanent al Senatului.
Berceanu ii reaminteste lui Iliescu ca toate cadourile primite a caror valoare depaseste 75 de euro trebuie declarate si, daca senatorul PSD doreste sa le pastreze, va trebui sa le rascumpere, altfel ele ramanand in proprietatea institutiei.
Solicitarea lui Berceanu a provocat reactia presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, care, prin intermediul purtatorului sau de cuvant, Andrei Alexandru, a spus ca situatii in care un senator sa fie sarbatorit in interiorul grupului parlamentar de catre colegii sai au existat si in trecut, fara ca cineva sa aiba obiectii. Acesta i-a sugerat lui Berceanu sa vina cu “o initiativa legislativa care sa reglementeze astfel de situatii, fiindca exista un vid legislativ la acest capitol“.