Cotidianul.ro informeaza: Berceanu: Blaga ar creste partidul cu 7 procente.
Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, sambata, la Craiova, ca il va sustine la presedintia partidului pe Vasile Blaga, care, in opinia sa, ar reprezenta "cea mai buna varianta", intrucat "la 48 de ore dupa alegeri" partidul ar creste cu 7 procente.
"Eu il vad in fruntea partidului pe Vasile Blaga, ceea ce deranjeaza foarte tare pe cei care vor pe altul sau pe cei care nu il vor pe Vasile Blaga. El este potrivit, pentru ca la ora actuala este un om care stie foarte bine ce inseamna o intreaga, imensa masinarie de partid care sa functioneze si e bine cotat si ca imagine si ca fel de om. Daca as avea o varianta mai buna, nu mi-ar fi niciun fel de jena de Vasile sau de oricine altcineva sa spun 'Vasile, este mai bun asta decat tine!'", a declarat, intr-o conferinta de presa, liderul PDL Dolj, Radu Berceanu.
Berceanu a sustinut ca desemnarea lui Vasile Blaga in fruntea PDL ar ajuta la cresterea partidului cu 7 procente in "urmatoarele 48 ore" de la alegerile interne.
"Ceea ce cred cu tarie este ca, in 48 de ore dupa alegerile din 14 mai, partidul poate sa aiba 7 procente in plus sau 7 procente in minus fata de cat avea pe data de 14 mai. Deci, pe 16 mai, in urma a ceea ce o sa se intample la acest congres, o sa avem 7 procente in plus sau 7 procente in minus. Daca Blaga va fi ales presedinte al PDL, vom avea dupa 48 de ore cu sapte procente in plus, pentru ca cred ca este un candidat care ar putea sa duca lucrurile bine si sa mobilizeze partidul si sa-i dea o directie si o incredere, chiar daca nu place cuiva ceea ce spun eu acum", a mai spus Berceanu.
PDL este cotat in unele sondaje cu 14%. Daca se adevereste scenariul negativ al lui Berceanu, s-ar putea ca dupa congresul din mai PDL sa ajunga la 7%.
Intrebat daca in opinia sa Vasile Blaga ar fi agreat de catre presedintele Traian Basescu, Berceanu a raspuns: "Nu vad de ce nu l-ar agrea. Nu stiu unde vede presa sagetile aruncate inspre Vasile Blaga. Si unele dintre aceste sageti mai sunt si usor interpretate, daca nu chiar mai mult".
Intrebat daca Elena Udrea ar putea sa fie aleasa presedinte al PDL, Berceanu a spus: "La nivelul acesta, in niciun caz, dar nici ea nu mi s-a parut ca are tendinte de genul acesta".
Berceanu a mai spus ca nu are "o parere rea" despre Sorin Frunzaverde, insa nu stie "cum o sa fie cu naveta de la Caras Severin la Bucuresti".
Fostul ministru al Transporturilor considera ca dupa alegerile interne din mai, indiferent de rezultat, formatiunea democrat-liberala nu se va scinda.