Ajunsa la guvernare, Alianta PNL-PD ameninta ca-i va zbura din functii pe toti aceia care, intr-un fel sau altul, au colaborat cu fostul partid de guvernamant. Vicepresedintele democrat Radu Berceanu i-a amenintat cu dosare penale pe directorii care au folosit institutiile pentru sustinerea PSD in campania electorala.

Vicepresedintele PD Radu Berceanu, vicepresedinte al Senatului, a afirmat sambata, la Craiova, ca toti cei care ocupa functii in care au fost numiti vor fi schimbati, iar cei care au implicat institutiile pe care le-au condus in campania electorala a PSD vor raspunde penal. “Alianta PNL-PD a functionat si functioneaza foarte bine in baza unui protocol, iar daca reprezentantii celor doua partide politice nu munceau cot la cot, acum scoteam beteala din pomii de Craciun in loc sa instalam prefecti si subprefecti. Pentru a ne pune in aplicare programul de guvernare, vom colabora cu specialistii din toate institutiile statului, insa in ceea ce priveste functiile numite va garantez ca vom schimba pe toata lumea. Nu vom accepta in nici un fel ideea 'sa-l mentinem, pentru ca si-a facut treaba', intrucat avem nevoie de oameni care sa puna in aplicare programul de guvernare al Aliantei D.A. Acolo unde se va descoperi ca o persoana care a condus o institutie publica a implicat institutia in mod ilegal pana peste cap in sustinerea PSD in campania electorala, aceasta va raspunde penal“, a amenintat Berceanu.

Ocroteala nu va mai fi ocrotit

Pentru a-si intari acuzatiile, Berceanu a declarat ca un exemplu in acest sens este Iulian Ocroteala, directorul Regiei Autonome de Transport Craiova, care a pus la dispozitia PSD microbuze pentru a transporta oamenii la vot, in special la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.
“Eu l-am mai scapat o data pe Ocroteala in 1990, cand mai multi macelari de la abator venisera in fata Prefecturii judetului Dolj sa-i ia gatul, ca tot aveau ei experienta in acest 'domeniu'. De aceasta data, daca nu este foarte bine acoperit de documente care sa justifice gestul sau, va plati, pentru ca toata lumea trebuie sa inteleaga ca in Romania legea trebuie respectata“, a conchis Berceanu.