Lucrarile Biroului Permanent (BP) al Senatului au prilejuit noi discutii referitoare la numirea secretarului general al acestei Camere. Singura decizie adoptata a fost cea de revocare din functie a actualului secretar general, Constantin Sava, incepand cu lunea viitoare, urmand ca, la propunerea presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, interimatul sa fie asigurat de Constanta Calinoiu.
Discutiile din BP au fost animate de initiativa prezentata de partidele aflate in coalitia guvernamentala, care au venit cu o propunere de modificare urgenta a Regulamentului Senatului. Semnatarii acesteia considera ca este necesara modificarea modalitatii de numire a secretarului general si a secretarului general adjunct. Potrivit cutumei din ultimii 15 ani, presedintele Senatului este cel care propune Camerei numirea celor doua persoane. Membrii coalitiei considera ca Biroul Permanent ar trebui sa fie organismul care sa propuna plenului aceste numiri.
Hotararea Coalitiei nu a fost supusa votului BP, pentru a fi trimisa cat mai urgent la Comisia Juridica si apoi in plen, motiv de noi acuze la adresa lui Nicolae Vacaroiu. Radu Berceanu, vicepresedintele Senatului, considera acest gest un act de abuz in functie al sefului Camerei superioare a Parlamentului si o ratiune in plus pentru discutarea in cadrul Coalitiei a demararii procedurii de revocare din functie a lui Nicolae Vacaroiu.