Biroul Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti (BEM) a anuntat marti la pranz ca toate buletinele de vot nule, din toate sectoarele Capitalei, vor fi reverificate. Potrivit BEM, rezultatele finale ale votului din Capitala vor fi anuntate dupa finalizarea verificarilor, cel mai probabil in cursul zilei de miercuri.
Judecatoarea Ileana Danaila a declarat ca membrii BEM au votat in majoritate pentru reverificarea voturilor nule din tot municipiul Bucuresti, aproximativ 35.000. "Vom solicita deplasarea sub paza a buletinelor de vot nule din toate sectoarele, la Biroul Electoral Municipal, pentru reverificare si renumarare. Am cerut deja plicurile cu procesele-verbale de la sectoare. Majoritatea membrilor BEM au apreciat ca sunt prea multe voturi nule in raport cu numarul voturilor valabil exprimate. Reverificarea priveste si primarii de sector si Consiliile Locale", a declarat Ileana Danaila.
Potrivit acesteia, in cazul in care vor fi descoperite buletine de vot valabile printre cele nule, se vor face rectificarile necesare cu ajutorul presedintilor sectiilor de votare si acestea vor fi reintroduse in sistemul informatic al BEC.
Presedintele BEM a mai spus ca, potrivit legii, centralizarea voturilor din Bucuresti ar fi trebuit sa se incheie in cursul zilei de marti, adaugand ca nu este sigura ca acest lucru va fi posibil.
Anterior, presedintele BEM, Ileana Danaila, a declarat ca au fost depuse patru contestatii, doua de la PNL, una de la PNTCD si una de la PRM, in legatura cu numarul mare de buletine de vot nule.
Judecatoarea Ileana Danila a spus ca toate contestatiile vizeaza numarul mare de buletine de vot nule, fiind solicitata reverificarea acestora. Astfel, PNTCD a solicitat reverificarea buletinelor de vot nule din toate sectoarele, PNL din sectoarele 2 si 5, iar PRM din zone punctuale, a precizat Ileana Danaila.