Remus Cernea, candidatul independent care a depus un dosar de inscriere la alegerile partiale pentru Colegiul nr. 19 din Bucuresti, era convins ca dosarul sau va fi respins. Cernea spune ca demersul sau a fost un gest simbolic "care arata ca alegerile din Romania, dupa 20 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, nu sunt unele democratice si pluraliste".
BEM a respins candidatura lui Remus Cernea la Colegiul 19.
Cernea spune ca a depus dosarul la Biroul Electoral, stiind foarte bine ca nu va putea candida.
"Voi ataca in instanta decizia de a mi se respinge dosarul candidaturii si voi incerca sa arat ca legea este una injusta si ca submineaza innsasi temelia democratiei care depinde in mod esential de alegeri libere, corecte si pluraliste", scrie Cernea pe blogul personal.
Cernea mai spune ca cele doua candidate, Teo Trandafir si Liliana Minca, ar trebui sa se retraga din competitie si sa ceara mai intai schimbarea legii sau emiterea unei Ordonante de Urgenta de catre guvern pentru a se permite si inscrierea altor candidaturi: "Altfel, victoria oricareia dintre ele va fi una lipsita de glorie".
In cursa pentru un post de deputat din Sectorul 4 au intrat Teo Trandafir si Liliana Minca. Si asta pentru ca legea prevede ca, in cazul alegerilor partiale, nu pot depune candidaturi decat partidele parlamentare.