Presedintele PNG-CD, Gigi Becali, a anuntat ca il sustine, inclusiv financiar, pe candidatul PNTCD la Primaria Capitalei, Aurelian Pavelescu. "Consider ca Aurelian Pavelescu este cel mai demn si cel mai bun pentru Primaria Capitalei. Ramane sa negociem si la sectoare, sa vedem daca putem face o alianta", a spus Becali, intr-o conferinta de presa organizata la sediul sau si la care au participat presedintele PNTCD, Marian Milut, si candidatul Aurelian Pavelescu. Becali a mai spus ca ideea i-a venit in timpul unei "discutii instantanee" cu Aurelian Pavelescu.
Pavelescu nu este la primul contact cu PNG, excluderea sa din PIN in 2006, avand legatura cu purtarea unor negocieri cu PNG-CD fara mandat din partea partidului.
"Este o provocare si pentru mine, dar si pentru partid. Cred ca aritmetica electorala in Bucuresti se va schimba incepand de astazi. Mai cred ca a venit momentul ca partidele neparlamentare sa stea la aceeasi masa si sa gaseasca solutii, deoarece cele trei poluri mari - PDL, PNL si PSD - vor sa ramana singure pe scena politica", a declarat candidatul PNTCD la Primaria Capitalei, Aurelian Pavelescu.
La randul sau, presedintele PNTCD, Marian Milut, a precizat ca taranistii au un candidat propriu pentru Primaria generala a Capitalei, deoarece liberalii bucuresteni sunt convinsi ca pot obtine singuri acest post. Milut anuntase saptamana trecuta ca o alianta electorala intre PNL si PNTCD are 99% sanse de reusita. "Ludovic Orban, in mod surprinzator, nu doreste sa lucreze in echipa, ci vrea sa fie solist", a spus Milut. El a dorit sa mai precizeze ca in alte orase colaborarea dintre PNL si PNTCD este buna si a dat ca exemplu municipiul Timisoara, unde taranistul Gheorghe Ciuhandru va fi sustinut pentru obtinerea unui nou mandat de PNL.