In cursul dupa-amiezii de luni, Asociatia Accept va decide care este cea mai buna strategie prin care va reactiona la declaratia presedintelui PNG, George Becali. In 22 septembrie, Becali a declarat intr-o conferinta la Arad, dupa o intalnire cu liderii locali ai partidului, ca, daca va ajunge presedintele Romaniei, vrea sa instituie cartiere pentru homosexuali pentru a-i izola. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a declarat ca va incepe o ancheta in cazul afirmatiilor facute de Gigi Becali, dupa ce Asociatia Accept va depune o solicitare oficiala in acest sens. "Asteptam ca asociatia Accept sa ne remita o sesizare oficiala in urma careia pe numele domnului Becali se va constitui un nou dosar", a spus Monica Vasile, membru al CNCD. Potrivit Accept, "cea mai buna strategie" ar putea sa insemne fie o sesizare catre CNCD, fie o actiune direct in instanta impotriva liderului PNG. Din partea Accept, Florentina Bocioc afirma ca cele doua cai nu se exclud si ca pot fi initiate concomitent.



CNCD asteapta o sesizare a Accept pentru a incepe ancheta privind afirmatiile lui Becali


Monica Vasile, membru al CNCD, a declarat luni pentru Mediafax ca a luat act de declaratia presedintelui PNG, sustinand ca deja i s-a comunicat ca asociatia Accept va sesiza oficial Colegiul in legatura cu aceasta.
"Daca pacatuiesc, nu au decat sa o faca la ei acasa, dar nu sa se mai si laude cu asta. Sa mearga la preot daca au probleme cu capul, ca eu voi desfiinta cluburile de homosexuali si lesbiene, dar si sex-shop-urile care au rasarit in toate orasele", a spus Becali.
El crede ca homosexualilor cel mai bine le-ar sta in cartiere destinate lor. "O sa le fac cartiere pentru homosexuali si lesbiene, sa stea acolo si sa ne lase", a spus Becali.
Monica Vasile a adaugat ca CNCD mai are in lucru un dosar privindu-l pe Becali dupa ce, in timpul unei emisiuni televizate, acesta a facut "afirmatii denigratoare la adresa femeilor in general". In acest caz, Becali ar urma sa fie audiat de CNCD la 2 octombrie, in cazul in care va da curs invitatiei primite in acest sens.
In ce priveste atacurile aduse homosexualilor, Monica Vasile a declarat ca si acest dosar va avea traseul obisnuit, in sensul ca cei implicati vor fi invitati pentru audieri la CNCD, iar Becali, daca va fi gasit vinovat, risca sa fie amendat.
La jumatatea lui septembrie, mai multe femei au trimis o sesizare conducerii CNCD, nemultumite de remarcile pe care Gigi Becali le-a facut la adresa femeilor in cadrul unei emisiuni.
Cele 25 de femei au sesizat CNCD, dupa ce Gigi Becali, seful PNG, a participat, alaturi de deputatul Lavinia Sandru, la o emisiune a postului Realitatea TV, unde acesta ar fi facut remarci nepotrivite la adresa femeilor.
El este acuzat ca ar fi jignit-o pe Lavinia Sandru, "jignind si denigrand astfel statutul pe care poate si trebuie sa-l aiba o femeie in societatea din Romania".
"Nu intelegem cum un presedinte de partid isi permite sa jigneasca astfel o femeie trimitand-o "pe centura" - dupa modelul Traian Basescu, deja sanctionat cu un avertisment din partea dumneavoastra - sau trimitand-o la cratita, fara ca nimeni sa aiba o pozitie impotriva unei astfel de atitudini. (...) Nu putem accepta sa fim insultate de catre un om care nu intelege ca, fiind femei, avem exact aceleasi drepturi ca si el si nu ne situam pe o treapta inferioara", se arata in sesizare.
Totodata, femeile s-au aratat nemultumite si de remarcile potrivit carora o femeie "nu mai are nicio valoare" dupa ce a adus pe lume un copil.