Biroul Electoral Central a respins o solicitare a Asociatiei Pro Democratia privind folosirea urnei mobile doar daca alegatorul poate demonstra cu acte ca este netransportabil, precum si cererea de infiintare a unor sectii speciale pentru cei care voteaza in afara localitatii de domiciliu.
Totodata, Asociatia Pro Democratia solicitase BEC sa stabileasca sectii de votare special amenajate in gari, autogari, porturi si aeroporturi, pentru alegatorii care voteaza in afara localitatii de domiciliu. In privinta acestei cereri, BEC arata ca, potrivit legislatiei, aceste sectii de votare pot fi stabilite de catre prefecturi si Ministerul Transporturilor. Reprezentantii Asociatiei Pro Democratia apreciaza ca refuzul BEC de a da o hotarare cu privire la infiintarea de sectii speciale de votare destinate alegatorilor ce voteaza in afara localitatii de domiciliu si decizia de a lasa acest lucru la latitudinea prefecturilor "sunt de natura sa creeze o practica neunitara pe tot cu-prinsul tarii".
"Asociatia Pro Democratia reia semnalul de alarma cu privire la corectitudinea procesului de vot de la referendumul din 19 mai ca urmare a refuzului Biroului Electoral Central de a limita posibilitatea votului multiplu. Consideram ca decizia Biroului Electoral Central de a respinge aceleasi solicitari carora in 2004 le-a dat curs dovedeste incoerenta in privinta bunelor practici din domeniul organi-zarii alegerilor", se mai arata in comunicatul ADP. (C.C.)