BEC a decis ca toate voturile nule sa fie numarate si reexaminate la Bucuresti, incepand din aceasta seara. Decizia vine dupa ce astazi Biroul electoral Central ceruse CCR sa hotarasca daca voturile nule pot fi renumarate de BEJ-uri.
Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a declarat ca CCR a raspuns solicitarii Biroului Electoral Central aratand ca Biroul ar trebui sa isi organizeze singur activitatea si ar trebui sa se decida singur asupra detaliilor privind renumararea si reexaminarea voturilor nule.
Astfel, Biroul Electoral Central a decis sa respecte hotararea Curtii Constitutionale si sa faca renumararea la Bucuresti, chiar daca acest lucru va insemna o munca in plus pentru oamenii sai. Reprezentantii BEC au luat aceasta decizie pentru a evita "o reinterpretare".
Curtea Constitutionala a decis astazi reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre BEC pentru a se vedea daca exista diferente intre datele consemnate in procesul verbal si realitatea constatata. Este vorba de 138.446 de voturi nule.