Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Arad, ca anuntul PD-L prin care parlamentarii acestei formatiuni renunta la cererea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului nu inseamna ca democrat-liberalii au pus capat "bataliei" pentru functii, ci doar ca si-au dat seama ca demersul lor este "o batjocura" la adresa populatiei.
"Credeti ca PD-L-ul renunta vreodata la o batalie pentru vreo functie sau pentru vreun avantaj? Tocmai la Arad sa nu stiti acest lucru? Nu au renuntat, ci pur si simplu si-au dat seama ca este o batjocura la adresa oamenilor care asteapta de la PD-L sa se ocupe de problemele economice si sociale ale tarii, nu de obtinerea unei noi functii. Si constitutional, juridic, lucrurile sunt foarte clare pentru toata lumea, chiar si pentru presedintele Traian Basescu care, dupa intalnirea pe care a avut-o cu noi la Cotroceni (consultarile cu PSD, PC si PNL privind modificarea Constitutiei, n.red.), are de citit articolele 174 - 178 ale Tratatului de la Lisabona si sa vada cat de importante sunt regiunile pentru o tara europeana", a afirmat Victor Ponta.
Referirile liderului social-democrat la Tratatul de la Lisabona urmeaza comentariilor facute de seful statului pe marginea propunerii prezentate la Cotroceni de PSD de mentinere a sistemului parlamentar bicameral si ale argumentelor aduse de aceasta formatiune pentru mentinerea Senatului, ca o camera de reprezentare a regiunilor.
"Problema nu este Mircea Geoana. Problema este functia de presedinte al Senatului, ocupata in mod corect, constitutional si in urma voturilor oamenilor de catre PSD, si cred ca, chiar daca in acest moment puterea apartine PD-L, nu inseamna ca tot ceea ce misca in aceasta tara trebuie sa fie portocaliu", a adaugat Victor Ponta.