Purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Liviu Ciuca, este de parere ca, la ora actuala, Ministerul Justitiei a devenit pur si simplu un pion al bataliei electorale. Tocmai de aceea, conservatorul galatean le-a cerut atat presedintelui Traian Basescu, cat si premierului Tariceanu, sa acorde mai multa importanta interesului national si sa inteleaga ca acesta este mai presus de interesul personal si de interesul de partid. Ciuca a mentionat ca toate actiunile viitoare ale presedintelui sau ale primului ministru vor fi suspectate de un interes personal materializat prin dezechilibrarea adversarului politic.

a€žBataliile de pana acum, din 2005, din 2006, din 2007, reprezinta de fapt incalzirea pentru batalia din 2008, pentru ca miza scandalurilor din 2005, 2006 si 2007 o reprezinta confruntarea electorala pentru alegerile din 2008, pentru alegerile ce vizeaza Parlamentul Romanii si, de ce nu, pentru alegerile ce vizeaza presedintele Romaniei din 2009", a precizat deputatul conservator.

Totodata reprezentantul PC crede ca evenimentele politice din ultima perioada duc la decredibilizarea Romaniei si ca singura solutie pentru reformarea clasei politice o reprezinta votul uninominal. a€žVotul uninomional este singurul medicament care poate responsabiliza clasa politica. Este vital pentru clasa politica, este vital pentru relatia dintre electorat si clasa politica, este vital pentru RomA¢nia ca urmatoarele alegeri sa fie organizate in sistemul uninominal", a precizat deputatul Bogdan Ciuca.